.
.
.

Tổng hợp 10 đề thi tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 2022-2023 có đáp án

Tổng hợp 10 đề thi tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 2022-2023 có đáp án

Năm học trôi qua thật nhanh, mới đó là lại sắp đến kì thi giữa học kỳ một rồi. Để hỗ trợ các bạn học sinh Trung học Cơ sở học tốt môn tiếng Anh lớp 8, BamBoo School đã tổng hợp 10 bộ đề kiểm tra tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 năm học 2022 – 2023 sau đây. Những đề này bám sát theo nội dung chương trình của năm học và BamBoo School tin chắc rằng chỉ cần các bạn học sinh ôn thật kỹ những đề kiểm tra dưới đây thì năng lực tiếng Anh của các bạn sẽ tiến bộ hơn rất nhiều. Cùng với đó, hy vọng rằng 10 đề dưới đây sẽ hỗ trợ các bạn đạt kết quả cao trong các bài kiểm tra.

Đề thi tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 số 1

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề thi Giữa Học kì 1

Năm học 2022 – 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8

Thời gian làm bài: 60 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 1)

PART 1: LISTENING (2.5pts)

I. Listen to a conversation and match Nam’s hobbies and leisure activities with different stages in his life. You will listen TWICE. .(1.25pt)

Stages of life Hobbies/Leisure activities
1. childhood A. volunteering
2. primary school B. playing with toys
3. secondary school C. playing tennis
4. university D. reading comics
5. marriage E. hanging out with classmates

Answer:  1……….   2…………      3…………..    4………….     5…………

II.   Listen to the passage and then complete each blank with one correct word  (1.25pt)

1. Five-coloured sticky rice is important to northern ………………………… region.

2. Five- coloured sticky rice has ……………… colours: red, yellow, green, purple and white.

3. It is made using natural roots and ……………………. leaves.

4. Purple or black symbolises ……………….

5. Five-coloured sticky rice is usually made and enjoyed at ………………

PART 2: USE OF LANGUAGE (2.5pts)

I. Choose the best answer for each of the following sentences. (1pt)

1. Harvesting the rice is much ……………………. than drying the rice.

A. more harder                    B. more hardly                 C. hardlier                        D. harder

2. Look! Some children are ………………the buffaloes.

A. picking                             B. Playing                        C. Driving             D. herding

3. Among the ethnic minorities,………………. Tay have the largest population.

A. a                                      B. An                               C. the           D. Ө

4. …………………. DIY brings you a lot of amazing benefits.

A. Doing                              B. reading                        C. Playing                   D. Going

5. The 54 ethnic peoples of Viet Nam are _________, but they live peacefully.

A. diverse                             B. similar                         C. unlike                D. the same

6. ‘Children in my village often fly their kites in dry rice fields.’ ‘_______’

A. It’s right up my street!                                    B. That’s awesome.

C. Exactly what I want.                                      D. How interesting!

7. ____________ month is the Hoa Ban Festival of the Thai people held in?

A. When                               B. Which               C. How many                  D. How often

8. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

A. princess                            B. president           C. present                   D.broccoli
II- Put the correct form of the word in the blank to complete each  question. (0.5pt)

  1. He doesn’t fancy ………… beach volleyball because he hates sand. (play)
  2. The ……………….. have a very hard life. They cannot live permanently in one place. (nomadic)

PART 3: READING (2.5 pts)

I. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage. (1.25 pt)

Nowadays, leisure activities are totally different from the past. Many people no longer enjoy (1)__________in outdoor activities after school. In stead, they(2)__________playing computer games or surfing the web in their free time. Some people rely too much on computer and the Internet. For example, they prefer(3)______ messages to having a face-to-face conversation with friends. Even when people (4)________out with their friends, they rarely talk but they use their phones to surf web. However, many people dislike the Internet and the(5)________world. They hate to waste time on the computer and enjoy other activities such as reading, shopping or sporting.

1.A.participate                     B.to participate                 C. participating                   D. participates

2.A.fancy                             B.don’t mind                     C.dislike                              D.hate

3.A.send                              B.to send                         C.to sending                       D. sends

4.A.play                               B.rely                                C.meet                               D.hang

5.A.virtual                            B.real                                C.fake                                D.new

II. Read the following passage then answer the questions (1.25 pt): 

Gong culture in the Central Highlands of Viet Nam has been recognized by UNESCO as a Masterpiece of the Intangible Heritage of Humanity. Gong culture covers five provinces of the Central Highlands: Kon Tum, Gia Lai, Dak Lak, Dak Nong and Lam Dong. The masters of gong culture are the ethnic groups of Bahnar, Sedang, Mnong, Coho… The Gong Festival is held annually in the Central Highlands. In the festival, artists from these provinces give gong performances, highlighting the gong culture of their own province. For the ethnic groups of the Central Highlands, gongs are musical instruments of special power. It is believed that every gong is the symbol of a god who grows more powerful as the gong gets older. Therefore, gongs are associated with special occasions in people’s lives, such as the building of new houses, funerals, crop praying ceremonies… The gong sound is a way to communicate with the gods.

Answer the questions:

1. Where does Gong culture exist?

………………………………………………………………………………………………………………………………..

2. How often is the Gong Festival held?

…………………………………………………………………………………………………………………………….

3. What do artists do in the Gong Festival?

…………………………………………………………………………………………………………………………..

4. Are Gongs pieces of folk music?

………………………………………………………………………………………………………………………….

5. Is the gong sound a way to communicate with the ancestors?

………………………………………………………………………………………………………………………..

PART 4: WRITING (2.5pts)

I. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to the first one (0,75pts)

1. My house is smaller than your house.

-> Your house.……….……….……….……….……….………………………….……………

2. Jenny finds reading poetry boring.

->Jenny dislikes…………………………………………………………………………………………………..

II. Write questions for the underlined parts. (0, 75pt)

1. Ethnic people often hold festivals in spring.

………………………………………..………………………………………………………………………………?

2. They often gather together at the communal house in special occasions.

………………………………………………………………………………………………………………………………………….?

III. Write a passage of (120-150 words) about the change of Vietnamese countryside or your village, hometown. (1pt)

You may write it with your own ideas or answer the questions below as some clues for your passage.

  • Has the countryside changed positively or negatively or both of them?
  • How about positive changes to the countryside?
  • What about negative ones?

Đáp án tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 số 1

PART 1: LISTENING (2pts)

I. Listen to a conversation and match Nam’s hobbies and leisure activities with different stages in his life. You will listen TWICE.

1. B 2. D 3. E 4. A 5. C

Audio script:
Joan: Nam, could you tell me about your hobbies and leisure activities?
Nam: No problem. When I was a very little child, I liked playing with toys. I had hundreds of toys at home. When I attended primary school, I loved reading comics. I had a very big collection of comics that I still keep until today.
Joan: What about when you attended secondary school?
Nam: As a teenager, I preferred socialising with friends than being on my own. So I often hung out with my classmates after school.
Joan: That was a significant change! What leisure activities did you do when you became a student at university?
Nam: During my student life I became interested in helping people, so I often attended volunteering activities in hospitals to help elderly people.
Joan: What about now, when you have married?
Nam: Oh now I don’t have time for volunteering activities. In my free time I often play tennis. I try to keep fit because health is very important for an enjoyable life.

II.   Listen to the passage and then complete each blank with one correct word  (1pt)

1. Five-coloured sticky rice is important to northern mountainous region.

2. five- coloured sticky rice has five colours: red, yellow, green, purple and white.

3. It is made using natural roots and leaves.

4. Purple or black symbolises water.

5. Five-coloured sticky rice is usually made and enjoyed at Tet.

Audio script:

Five-coloured sticky rice is an important traditional dish of many ethnic minorities in the northern mountainous regions. People call the dish five- coloured sticky rice because it has five colours: red, yellow, green, purple and white. The things that create the colours are not chemicals but natural roots and leaves. The five colours of the dish represent five elements of life according to Vietnamese beliefs: yellow is earth, red is fire, green is plants, white is metal, and purple or black is water. People believe that these five elements create harmony between heaven and earth. Five-coloured sticky rice is usually made and enjoyed at Tet, in festivals and ceremonies, on special occasions, and whenever the family has guests.

PART 2: USE OF LANGUAGE (2pts)

I. Choose the best answer for each of the following sentences. (2pts)

1. Harvesting the rice is much ……………………. than drying the rice.

A. more harder                    B. more hardly                 C. hardlier                        D. harder

2. Look! Some children are ………………the buffaloes.

A. picking                             B. Playing                        C. Driving                        D. herding

3. Among the ethnic minorities,………………. Tay have the largest population.

A. a                                       B. An                               C. the                              D. Ө

4. …………………. DIY brings you a lot of amazing benefits.

A. Doing                              B. reading                        C. Playing                       D. Going

5. The 54 ethnic peoples of Viet Nam are _________, but they live peacefully.

A. diverse                            B. similar                         C. unlike                         D. the same

6. ‘Children in my village often fly their kites in dry rice fields.’ ‘_______’

A. It’s right up my street!                                    B. That’s awesome.

C. Exactly what I want.                                      D. How interesting!

7. ____________ month is the Hoa Ban Festival of the Thai people held in?

A. When                               B. Which                      C. How many                   D. How often

8. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

A. princess                            B. president                   C. present                       D. broccoli

II- Put the correct form of the word in the blank to complete each question. (0.5pt)

  1. playing   2. nomads

PART 3: READING (2,5 pts)

I. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage. (1.25 pt)

Nowadays, leisure activities are totally different from the past. Many people no longer enjoy (1)__________in outdoor activities after school. In stead, they(2)__________playing computer games or surfing the web in their free time. Some people rely too much on computer and the Internet. For example, they prefer(3)______ messages to having a face-to-face conversation with friends. Even when people (4)________out with their friends, they rarely talk but they use their phones to surf web. However, many people dislike the Internet and the(5)________world. They hate to waste time on the computer and enjoy other activities such as reading, shopping or sporting.

1.A.participate                    B.to participate                 C. participating                      D. participates

2.A.fancy                           B.don’t mind                     C.dislike                                   D.hate

3.A.send                             B.to send                         C.to sending                            D. sends

4.A.play                              B.rely                                C.meet                                     D. hang

5.A.virtual                          B.real                               C.fake                                      D.new

II. Read the following passage then answer the questions (1.25 pt): 

1. It exists in the Central Highlands of Viet Nam.

2. It is held once a year / annually.

3. They give gong performances, highlighting the gong culture of their own province.

4. No, they aren’t.

5. No, it isn’t.

PART 4: WRITING (2.5pts)

I. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to the first one (0, 75pt)

1. =>Your house is bigger than my house.

2. =>Jenny dislikes reading poetry.

II. Make sentences using the cue words: (0, 75pt)

1. When do ethnic people often hold festivals?

2. Where do they often gather together in special occasions?

III. Answer the questions (1pt)

1. S’ answer

2. S’ answer

Đề thi tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 số 2

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề thi Giữa Học kì 1

Năm học 2022 – 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8

Thời gian làm bài: 60 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 2)

Exercise 1: Choose the word that has underlined part pronounced differently from the rest

1.A. ethnic B. unique C. basic D. diverse
2.A. camel B. cattle C. paddy D. buffalo
3.A. normal B. visitor C. transport D. chore

Exercise 2: Choose the word that has different stress pattern

1. A. reduction B. popular C. financial D. romantic
2. A. simple B. polite C. formal D. instant

Exercise 3: Choose the correct answer

1. The Gong Festival is held ___________ in the Central Highlands.

A. year

B. which

C. annual

D. annually

2. The crops ___________        on the weather.

A. depend heavy

B. depend heavily

C. affect heavy

D. affect heavily

3. People in rural areas live ________ than those in cities.

A. simplier

B. more simply

C. more simple

D. simpler

4. Mrs. Lan went to _________ school to meet her son’s teacher.

A. none

B. a

C. an

D. the

5. Ymoan is a ___________ singer with songs about Central Highlands.

A. fame

B. famous

C. famousness

D. famously

6. Minh is a very hard-working boy. He doesn’t mind __________ a lot of homework in the evenings.

A. making

B. reading

C. working

D. doing

7. I am _____ on visiting my grandparents on the weekend

A. fond

B. keen

C. interested

D. bored

8. _______ the bad weather, farmers still work in their fields

A. In spite of

B. Although

C. Because of

D. However

Exercise 4: Supply the correct tense or form of the verbs in brackets.

1. Sa Pa’s love market ______________ (be) an unique aspect in the culture of the Mong and Dao ethnic groups for a long time.

2. ______________ (your family/ move) to the city in 2008?

3. I’ve got the tickets. Next week we ______________ (visit) Hanoi.

Exercise 5: Choose the underlined word or phrase, A, B, C or D that needs correcting.

1. She goes (A) to the (B) dance club with (C) her friends every evening Sunday (D).

2. Playing (A) team sports gives (B) you much (C) fun than individual (D) sports.

3. Co Tu people love to share (A) with guests about (B) their live (C) and tradition (D).

Exercise 6: IV.Read the following passage and choose the item (A, B, C or D) that best answers each of the questions about it.

Hi! My name is John. I live in Liverpool. Liverpool is a large city in the north of England. I live with my parents, my two brothers and my sister. We live in a large house.

In our house, there is a big kitchen, a dining room, a large living room, and a toilet. There is also a separate room for our washing machine and freezer. Upstairs there are five bedrooms, two bathrooms, and another toilet. Outside, there is a large garden. There are two garages.

1. Where does John live?

A. In England

B. In Wales

C. In Scotland

D. In France

2. How many people are there in John‟s family?

A. 4

B. 5

C. 6

D. 7

3. How many rooms are there in John‟s house?

A. 10

B. 11

C. 13

D. 14

4. Dining room is the room in a house where you __________.

A.usually relax in comfortable chairs

B. eat meals

C. cook food and wash dishes

D. wash your body

5.Which of the following is not true?

A. John’s family live in a large house.

B. John’s house is big but doesn‟t have any gardens.

C. The kitchen in John‟s house is big.

D. John’s house has two garages.

Exercise 7: Choose the word which best fits each gap.

There are nine sub-groups that are (1)_________ by the ethnic minority M’Nong, such as Bru Dang, Preh, Ger, Nong, Prang, PJam, Kuyenh, Chil Bu Nor, and M’Nong Bu Dang,with combined estimate of 105,300 populations. They are concentrated (2)_________ southern parts of the provinces of Binh Phuoc and Dak Lak and in parts of Lam Dong. They live in houses built on (3)_________ or level with the ground, in every village where they usually have dozens of households. (4)_________ is observed and the children take the family name of their mother. The wife holds the key position in (5)_________ household. This group likes to have many children, (6)_________ daughters and speak the language traced tothe Mon-Khmer Group. The M’Nong use the slash-and-bum method of (7)_________.The M’Nong in Ban Don are well known for their elephant hunting and domestication. Women handle the weaving of cotton cloth, (8)_________ the men work on basketry.

1. A. order B. represented C. expressed D. symbolized
2. A. on B. at C. for D. in
3. A. bricks B. stilts C. slabs D. stones
4. A. Monarchy B. Patriarchy C. Matriarchy D. Democracy
5. A. a B. the C. every D. some
6. A. special B. specially C. especially D. especial
7. A. transport B. working C. researching D. farming
8. A. while B. when C. which D. where

Exercise 8: Rewrite the sentence without changing its meaning

1. No river in the world is longer than the Nile.

The Nile _____________________________________________

2. I fed the chickens this morning

The chickens _________________________________________

3. The film was so boring that I fell asleep

Because _____________________________________________

4. Let’s go to my uncle farm at the weekend.

Amy suggested _______________________________________

5. It took me two hours to walk to her village.

I spent ______________________________________________

Đáp án tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 số 2

Exercise 1: Choose the word that has underlined part pronounced differently from the rest

  1. D
  2. D
  3. B

Exercise 2: Choose the word that has different stress pattern

  1. B
  2. B

Exercise 3: Choose the correct answer

  1. D
  1. B
  1. B
  1. A
  1. B
  1. D
  1. B
  1. A

Exercise 4: Supply the correct tense or form of the verbs in brackets.

  1. Sa Pa’s love market _____has been_________ (be) an unique aspect in the culture of the Mong and Dao ethnic groups for a long time.
  2. ____Did your family move__________ (your family/ move) to the city in 2008?
  3. I’ve got the tickets. Next week we ______are going to visit________ (visit) Hanoi.

Exercise 5: Choose the underlined word or phrase, A, B, C or D that needs correcting.

  1. D (evening Sunday => Sunday evening)
  2. C (much => more)
  3. C (live => life)

Exercise 6: Read the following passage and choose the item (A, B, C or D) that best answers each of the questions about it.

1. A 2. C 3. C 4. B 5. C

Exercise 7: Choose the word which best fits each gap.

1. B 2. D 3. B 3. C
4. B 5. C 6. D 6. A

Exercise 8: Rewrite the sentence without changing its meaning

  1. The Nile is the longest river in the world
  2. The chickens were fed this morning
  3. Because the film was so boring, I fell asleep
  4. Amy suggested going to her uncle’s farm at the weekend
  5. I spent two hours on walking to her village

Đề thi tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 số 3

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề thi Giữa Học kì 1

Năm học 2022 – 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8

Thời gian làm bài: 60 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 3)

Exercise 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

1 A. tasty B. mall C. stadium D. change
2. A. exhibition B. neighborhood C. hot D. humid
3. A. just B. summer C. much D. ruler

Exercise 2: Choose the word which has a different stress from the other words

1. A. simple B polite C. formal D. instant
2. A. suspicion B. telephone C. relation D. direction

Exercise 3: Choose the best answer A, B, C or D

1. Yoga helps us learn ___________ to co-ordinate breathing and movement.

A. what

B. when

C. why

D. how

2. Don’t worry. It is ____________ to travel to that village event at night.

A. safe

B. unsafe

C. difficult

D. inconvenient

3.Life in a small town is __________ than that in a big city.

A. peaceful

B. much peaceful

C. less peaceful

D. much more peaceful

4. In the Central Highlands, the biggest and tallest house in the village is the ___________ house.

A. communication

B. community

C. communal

D. commune

5. The Viet people have many ___________ customs and crafts.

A. tradition

B. traditional

C. culture

D. customary

6.____________ month is the Hoa Ban Festival of the Thai people held in?

A. When

B. Which

C. How many

D. How often

7. There are lots of ____________ objects displayed in Vietnam Museum of Ethnology

A. value

B. valued

C. valuable

D. valuably

8. Many ethnic minority students have to ___________ a long way to their schools everyday.

A.travel

B. ride

C. pass

D. get

Exercise 4: Fill in each blank with the appropriate form of the word in brackets

1. He spoke __________ about the life in the countryside in Viet Nam. (optimistic)

2. All of us can realize the ____________ atmosphere in the countryside life. (peace)

3. Some of the ____________ have lived here all their lives. (village)

Exercise 5: Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank in the following passage

My village is about 50 kilometers from the city center. It is a very (1)_________ place where people (2)_________ flowers and vegetables only. It is very famous of its pretty roses and picturesque scenes. The air is quite fresh, however, the smell of the roses make people (3)___________ cool. In spring, my village looks (4)____________ a carpet with plenty of colors. Tourists come to visit it so often. Nowadays, with electricity, it doesn’t take the villagers much time (5)___________ the roses.

1.A. beauty B. beautiful C. beautify D. beautifully
2. A. plant B. plants C. grow up D. grows up
3. A. feel B. feeling C. felt D. to feel
4. A. as B. like C. alike D. same
5. A. water B. watering C.to water D. watered

Exercise 6: Supply the correct form or tense of the verbs in brackets.

1. The first Brau _______________(come) to Vietnam about a century ago.

2. The majority of people in Vietnam _______________(belong) to the Kinh ethnic group.

3. Hoa Ban festival ____________(start) on March 17thand ____________(end) on March 19th.

Exercise 7: Choose the item among A, B, C or D that best answer the question about the passage.

The thing I liked most when I was small was the change of seasons. Spring, summer, autumn and winter – I could see them all come and go and each one was completely different. Now in the city, you can buy summer flowers in winter ad eat the same vegetables all the year round. Whereas, in the country, I could only eat things at certain times of the year, for example, strawberries in June and turnips in winter. I lived my childhood with the seasons.

We also made most of our food and would never eat frozen or tinned food. Everything was fresh, so it must be better than the type of food I am taking now in the city. City people may think people in the country miss a lot of things about modern life. In fact, in my opinion they miss a lot more than people in the country, they miss real life.

1. What did the writer like most about living in the country?

A. Flowers in spring

B. Leaves in autumn.

C. The wild animals and plants.

D. The change of seasons.

2. What does the word “them” in line 2 refer to?

A. Four season

B. Winter and autumn

C. Countryside people

D. Plants

3. In the countryside which season can we buy strawberries?

A. Spring

B. Summer

C. Autumn

D. Winter

4. Why did the writer never eat tinned food when living in the country?

A. Because it was frozen

B. Because it was contaminated

C. Because it was very fat

D. Because it wasn’t very fresh

5. Which of the following sentences is NOT true?

A. People in the city can grow vegetables all year round.

B. In the countryside turnips are grown in winter

C. The writer often eat frozen and tinned food now.

D. Many city people think they live better than those in the country.

Exercise 8: Rewrite the sentence that has the same meaning with the previous sentence

1. It is 5 years since Tom and Mary got married

Tom and Mary ____________________________________________

2. The film was so boring that I fell asleep

Because _________________________________________________

3. They built a new bridge over the river

A new bridge _____________________________________________

Đáp án tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 số 3

Exercise 1: Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others

1. B

2. A

3. D

Exercise 2: Choose the word which has a different stress from the other words

1. B

2. B

Exercise 3: Choose the best answer A, B, C or D

1. D 2. A 3. D 4.C
5. B 6 .B 7. C 8. A

Exercise 4: Fill in each blank with the appropriate form of the word in brackets

1. optimistically

2. peaceful

3. villagers

Exercise 5: Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank in the following passage

1. B 2. A 3. A 4. B 5. C

Exercise 6: Supply the correct form or tense of the verbs in brackets.

1. came

2. belong

3. starts – ends

Exercise 7: Choose the item among A, B, C or D that best answer the question about the passage.

1. D 2. A 3. B 4. D 5. A

Exercise 8: Rewrite the sentence that has the same meaning with the previous sentence

1. Tom and Mary have got married for 5 years

2. Because the film was so boring, I fell asleep

3. A new bridge was built over the river by them

Đề thi tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 số 4

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề thi Giữa Học kì 1

Năm học 2022 – 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8

Thời gian làm bài: 60 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 4)

Exercise 1: Choose the word that has underlined part pronounced differently from the rest

1.A. sure B. soundly C. simple D. stilt
1.A. ethnic B. unique C. basic D. diverse
1. A. terraced B. satisfied C. hooked D. relaxed

Exercise 2: Choose the word that has different stress pattern

1. A. active B. commune C. diverse D. heritage
2. A. community B. identify C.expensive D. social

Exercise 3: Choose the correct answer

1.We are all hook ________ making star lanterns.

A. in

B. off

C. on

D. to

2.The Hmong of Sa Pa are called Black Hmong ________ their mainly black clothing.

A. because of

B. in spite of

C. in order to

D. according to

3.________ drop that mobile phone and do your homework?

A. Why don’t you

B. How about

C. Would you mind

D. When did you

4.Their family have moved to the city ________ 2001.

A. horn

B. for

C. in

D. since

5.The crops __________ on the weather.

A. depend heavy

B. depend heavily

C. affect heavy

D. affect heavily

6. During the festival, they fly many ___________ kites in different shapes and sizes.

A. colour

B. colourless

C. colourful

D. colouring

7. An old woman was ________ the goats up the mountainside.

A. riding

B. taking

C. herding

D. running

8. __________does Hoa Ban Festival take place? – In Lai Chau.

A. What

B. Where

C. When

D. How

Exercise 4: Write the correct form of the words in brackets

1. The Internet has already changed the way people ______________. (social)

2. Red River Delta is an agriculturally rich area and densely ______________. (populate)

3. Who lives more happily, ______________ or city dwellers? (nomadic)

Exercise 5: Choose the best answer

Are you a screenager? Are you (1)________ glued to the TV, texting your friends,chatting online, or perhaps trying to move (2)________ another level in one of your favourite video games? Well, if you are, you are in the majority.

Most teenagers do almost (3)________ electronically. They watch digital TV, listen to music on a digital MP3 player and (4)________ with friends through email, instant messaging or by mobile phone. Teenagers even do most of their reading online now. When they need help with their homework, it’s often the Internet that they (5)________.

Experts from all over the world worry that teenagers’ addiction to technology is having an effect (6)________ on their health and on their behaviour. In some countries,teenagers are getting help. In Asia, there are even boot camps (7)________ children receive psychological help and treatment. It’s (8)________ that these types of camps will become common in other countries in the future.

1.A. definitely B. constantly C. hardly D. finally
2. A. in B. off C. out D. up
3. A. everything B. something C. anything D. nothing
4. A. relate B. socialize C. join D. communicate
5. A. carry on B. get off C. turn to D. find out
6. A. either B. all C. both D. whether
7. A. which B. where C. what D. that
8. A. probable B. difficult C. comfortable D. satisfied

Exercise 6: Rewrite the following sentences without changing its meaning

1. I have done voluntary work for three years.

I started _____________________________________________

2. It took me two hours to walk to her village.

I spent ______________________________________________

3. Flying a kite in the countryside is very exciting.

It’s _________________________________________________

Exercise 7: Choose the underlined word or phrase, A, B, C or D that needs correcting.

1. She goes (A) to the (B) dance club with (C) her friends every evening Sunday (D).

2. Playing (A) team sports gives (B) you much (C) fun than individual (D) sports.

3. Wonderful (A) family days (B) are (C) some of most (D) special memories

Đáp án tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 số 4

Exercise 1: Choose the word that has underlined part pronounced differently from the rest

1. A

2. D

3. B

Exercise 2: Choose the word that has different stress pattern

1. C

2. D

Exercise 3: Choose the correct answer

1. C 2. A 3. A 4.D
5. B 6. C 7. C 8. B

Exercise 4: Write the correct form of the words in brackets

1. The Internet has already changed the way people ______socialize________. (social)

2. Red River Delta is an agriculturally rich area and densely ______populated________. (populate)

3. Who lives more happily, ______nomads________ or city dwellers? (nomadic)

Exercise 5: Choose the best answer

1. B 2. D 3. A 4.D
5. C 6. C 7. B 8. A

Exercise 6: Rewrite the following sentences without changing its meaning

1. I started to do/ doing voluntary work three years ago.

2. I spent two hours walking to her village.

3. It’s very exciting to fly a kite in the countryside.

Exercise 7: Choose the underlined word or phrase, A, B, C or D that needs correcting.

1. D (Sunday evening)

2. C (more)

3. D (of the most)

Đề thi tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 số 5

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề thi Giữa Học kì 1

Năm học 2022 – 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8

Thời gian làm bài: 60 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 5)

I. Chọn từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác các từ còn lại trong mỗi câu sau.

1. A. equipment B. socket C. customer D. sentence

2. A. enough B. brought C. ought D. course

3. A. choose B. kitchen C. chemical D. chore

4. A. buffalo B. wisdom C. clothes D. rope

5. A. match B. sauce pan C. transmit D. safety

II. Chọn đáp án đúng cho mỗi câu sau.

6. Yesterday, I ……… to the cinema.

A. go B. will go C. went D. gone

7. On the left …… the picture, you can see his grandmother, Jane Cryer.

A. to B. from C. on D. of

8. She fell and hurt ………

A. her B. herself C. himself D. myself

9. Let’s go to the theater this evening.

A. Let us B. Let me C. You should D. Would you like

10. They ……… buy a new car next month.

A. are going to B. will C. Æ D. A & B

11. My sister and I ……… the cartoons on TV every Saturday last summer.

A. watch B. watched C. watches D. watching

12. Water ……… at 1000 C.

A. boil B. boiling C. boils D. is boiling

13. I live ……… 20 Oxford Street.

A. at B. in C. on D. from

14. Her new glasses change her ………..

A. appear B. appearance C. appears D. appearances

15. I tried ……… her name but I couldn’t.

A. remember B. remembering C. to remember D. remembered

16. I ……… badminton but I don’t time have for it now.

A. use to play B. used to playing C. use to playing D. used to play

17. He decided ………. what would happen.

A. to stay and see B. staying and seeing C. to stay and seeing D. saying and see

18. He was late, but fortunately his friends waited for him.

A. luckily B. magically C. cruelly D. lately

19. You …….. write on the walls.

A. have to B. must C. don’t have to D. must not

20. Are Christ going to close his shop early ……..?

A. last night B. tonight C. last month D. yesterday

III. Tìm lỗi sai trong mỗi câu sau.

21. That man is (A) going to gets (B) wet because (C) he doesn’t (D) have an umbrella.

22. Once when I was (A) ten, I used to get sick (B) and went (C) to (D) the hospital.

23. Lan is (A) not going to (B) buy a big (C) house yesterday (D).

24. Nam doesn’t have to (A) take his (B) medicine yesterday because (C) he was better (D).

25. We took all (A) the rubbish outside (B) and burn (C) it (D).

IV. Đọc đoạn văn sau và chọn đáp án đúng cho mỗi thông tin.

Once a poor farmer had a daughter named Little Pea. After his wife died, the farmer married again. His new wife had a daughter, Stout Nut. Unfortunately, the new wife was very cruel to Little Pea. Little Pea had to do chores all day. This made Little Pea’s father very upset. He soon died of a broken heart.

Summer came and went. In the fall, the village held its harvest festival. That year, everyone was excited as the prince wanted to choose his wife from the village. Stout Nut’s mother made her new clothes for her, but poor Little Pea had none.

However, before the festival started, a fairy appeared and magically changed Little Pea’s rags into beautiful clothes.

As Little Pea ran to the festival, she dropped one of her shoes and lost it. When the prince found the shoe, he decided to marry he girl who owned it. Of course the shoe fitted Little Pea, and the prince immediately fell in love with her.

26. Little Pea’s father was a ……… and her mother died when she was young.

A. rich farmer B. poor farmer C. rich worker D. poor worker

27. What does “His” in the first line refer to?

A. Little Pea’s father. B. Little Pea’s brother C. A fairy D. The prince

28. Stout Nut’s mother made new clothes for ……… before the festival.

A. herself B. Stout Nut C. Little Pea D. the prince

29. The village held its harvest festival in the ……..

A. fall B. summer C. spring D. winter

30. Which following sentence is NOT true?

A. Little Pea’s father died of a broken heart because he was very upset about his new wife.

B. Little Pea’s step mother made her do chores all day.

C. Little Pea’s mother made new clothes for Little Pea and Stout Nut before the festival.

D. The prince decided to marry Little Pea.

V. Chọn đáp án đúng để điền vào chỗ trống trong đoạn văn.

Once a farmer lived a (31)……….. life with his family. His chicken laid many eggs which the farmer used (32) ……… to buy food and clothing for his family.

One day, he went to collect the eggs and discovered one of the chickens (33) …….. a gold egg. He shouted excitedly to his wife, “We’re rich! We’re rich!”

His wife ran to him and they both looked at the egg in amazement. The wife wanted more, so her husband decided (34) …….. open all the chickens and find

more gold eggs. Unfortunately, he couldn’t find any eggs. When he finished, all the chickens were dead.

There (35) ……… no more eggs of any kind for the foolish farmer and his greedy wife.

31. A. comfort B. comfortable C. unhappily D. happily

32. A. sell B. selling C. sold D. to sell

33. A. lay B. laid C. to lay D. laying

34. A. to cut B. cutting C. cut D. to cutting

35. A. wasn’t B. was C. weren’t D. were

VI. Viết các câu sau theo gợi ý.

36. I didn’t go to school in the morning last year so I got up late.

I used …………………………………………………………………………

37. Lan is only ten years old. She isn’t in my class. (enough)

Lan isn’t …………………………………………………………

38. Last night / she / come home / 10.30 and 11.00.

…………………………………………………………………………………

39. They plan to invite him for dinner tonight. (be going to)

They ……………………………………………………………………………

40. Driving too fast is dangerous.

It’s ………………………………………………………………………………

Đáp án tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 số 5

1.A  2 A  3.C  4.B  5.D  6.C  7.D

8.B  9.A 10.D  11.B  12.C 13.A  14.B

15.C  16.D  17.A  18.A  19.D  20.B  21.B

22.C  23.D  24.A  25.C  26.B  27.A  28.B

29.A  30.C  31.B  32.D  33.B  34.A  35.D

36. I used to get up late last year because I didn’t go to school in the morning.

37. Lan isn’t old enough to be in my class.

38. Last night she came home between 10.30 and 11.00.

39. They are going to invite him for dinner tonight.

40. It’s dangerous to drive too fast.

Đề thi tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 số 6

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề thi Giữa Học kì 1

Năm học 2022 – 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8

Thời gian làm bài: 60 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 6)

I. Choose the word that has different pronunciation from others: (2 pts)

1. a. cooked b. brushed c. danced d. needed

2. a. books b. pens c. baskets d. caps

3. a. candy b. fry c. many d. happy

4. a. message b. transmit c. cat d. hat

II. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences below. (2 pts)

1. Lan ………………….. in Hue last year.

A. lives B. is living C. lived D. was living

2. They bought ______________ a new car .

A. ourselves B. himself C. yourselves D. themselves

3. He is ___________ to have good friends .

A. enough lucky B. lucky enough C. luckily enough D. enough unlucky

4. My sister is going to England…………… July.

A. at B. in C. on D. Between

III. Give the correct form of the verb in blankets. (2 pts)

1. I would like ………(tell) ………….you about my school and my teacher.

2.What …………….Hoa’s sister ………(do)…………. now?

3. She ……….(finish) ………… her work yesterday.

4. My mother sometimes………….(work)……… part-time at a grocery store.

IV. Read the text and answer the following questions. (2 pts)

Peter had a letter from his sister yesterday. She lives in Nigeria. In her letter, she said that she was coming to England next month. If she comes, she will get a surprise. Peter is now living in a beautiful new house in the country. Work on it had begun before his sister left. The house was completed five months ago. In his letter, he said that he wanted her to stay with his family. The house has many large rooms and there is a lovely garden.

1.Where does Peter’s sister live?

2.Where is Peter living now?

3.When was his house completed?

4.Does the house have many large rooms and a lovely garden?

V. Rewrite the following sentences without changing the meaning. (2 pts)

1. We had lots of friends when we lived in the country

=> We used…………………………………………………………………….

2. Jack is too young to ride a motorbike.

=> Jack isn’t old…………………………………………………………………..

3. Nga is fond of listening to traditional stories.

=> Nga enjoys ………………………………………………………………..

4.My house is in the front of the school.

=> The school…………………………………………………………………..

Đáp án tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 số 6

I. 2 pts. 0,5 for each

1. d 2. b 3. b 4. a

II. 2 pts. 0,5 for each

1. C 2. D 3. B 4. B

III. 2 pts. 0,5 for each

1. to tell

2. is Hoa’s sister doing

3. finished

4. . works

IV. 2 pts. 0,5 for each

1. She lives in Nigeria.

2. Peter/ He is now living in a beautiful new house in the country.

3. The house / His house was completed five months ago.

4. Yes. It does (Yes, the house does)

V. 2 pts. 0,5 for each

1.We used to have lots of friends when we lived in the country.

2. Jack isn’t old enough to ride a motorbike.

3. Nga enjoys listening to traditional

Đề thi tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 số 7

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề thi Giữa Học kì 1

Năm học 2022 – 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8

Thời gian làm bài: 60 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 7)

Choose the odd one out.

1. A. horror B. romantic C. serial D. novel

2. A. scuba-diving B. ice-skating C. swimming D. wind-surfing

3. A. the Ede B. the Kinh C. the H’Mong D. the Tay

4. A. populous B. modern C. peaceful D. industrialized

5. A. love B. fancy C. adore D. dislike

Fill in the blank with a suitable word or phrase, using the first letter(s) given.

1. He likes being indoors. He spends most of his free time playing c………………. g……………..

2. My grandparents want to move to the countryside to live because it is not n……………….

3. The children are looking forward to helping their aunts at the h………………. t……………….

4. Vi and Giạm folk songs of NgheTinh was r………………. by UNESCO in 2014.

5. Sapa is very famous for its special market. It is l………………. m……………….

Fill in the blank with a suitable article. If unnecessary, leave a blank.

1. I like …………… T-shirt over there better than …………… red one.

2. Where’s …………… USB drive I lent you last week?

3. Is your uncle working in …………… old office building?

4. Her father works as …………… farmer.

5. After this tour you have …………… whole afternoon free to explore the city.

6. He said that he wanted to become …………… electrician.

7. Do you still live in …………… Bristol?

8. Not only farmers but also city people have to work hard to earn …………… living.

9. I’m tired. I need to sleep for …………… hour.

10. Dancing around the bonfires is one of …………… most common activities of this ethnic people.

Find one mistake in each sentence and correct it.

1. He adores (A) to go (B) to the parties (C) in weekends (D) with his close friend.

2. Flying kites (A) on the paddle field (B) with other kids is (C) very excited (D) to him.

3. She can (A) swim much (B) more well (C) than anyone else (D) in my class.

4. What (A) she is truly (B) keen in (C) is classical music not (D) modern music.

5. Why (A) should (B) we learn (C) about the life of Vietnam’s ethnic minority people (D)?

Read the passage.

No matter (1) ………………. well you take care of your pet, sometimes it runs away or gets lost. Its collar may have broken, or it was scared and ran off. To (2) ………………. loosing your pet, you need to take care of your house and yard first.

If you use a fence, be sure that there is no way the animal can get under or over it. Make (3) ………………. the gate is locked at all times. Second, don’t let your cat or dog run (4) ………………. the neighborhood. Keep it on a leash or in a cat (5) ………………. at all times. This is important when you take your animal to the vet, too. Loud noises can scare it (6) ………………. . If the animal is on a leash or in a carrier, it is harder for it to run away from you.

In case, your pet runs away, you need to look for it as soon as you (7) ………………. it is missing. Check around your house first. You have to check everywhere. Make sure to listen, too. Your cat could be stuck and the only way you will find it is to hear it (8) ………………. . Alternatively, you should go to the place where your pet was lost and talk to everyone. Describe it to them and give your phone number.

Choose the most suitable word to fill in the blank.

1. A. how B. what C. why D. when

2. A. keep B. prevent C. avoid D. stop

3. A. certain B. sure C. unsure D. uncertain

4. A. along B. down C. around D. about

5. A. keeper B. container C. carrier D. box

6. A. easily B. easy C. difficult D. difficultly

7. A. find B. see C. realize D. look

8. A. shouting B. talking C. whispering D. crying

WRITING

Make complete sentences based on the given words.

1. Jonny/ like/ play/ drum/ room/ whereas/ Kenny/ enjoy/ gym/ fitness center/ weekends.

2. Drive/ city/ be/ much/ stressful/ drive/ countryside.

3. People/ countryside/ seem/ have to/ work/ hard/ people/ city.

4. Clothing/ the Muong women/ diversified/ that/ men

5. Muong/ be/ fourth/ largest/ ethnic minority group/ Vietnam/ Viet/ Tay/ Thai.

Đáp án tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 số 7

Choose the odd one out.

1 – D; 2 – B; 3 – B; 4 – C; 5 – D;

Fill in the blank with a suitable word or phrase, using the first letter(s) given.

1. computer games 2. noisy

3. harvest time 4. recognized

5. love market

Fill in the blank with a suitable article. If unnecessary, leave a blank.

1. the – the 2. the 3. an

4. a 5. the 6. an

7. Ø 8. a 9. an

10. the

Find one mistake in each sentence and correct it.

1. B (going) 2. D (exciting)

3. C (better) 4. C (on)

5. (peoples)

Read the passage.

1. A 2. C 3. B 4. C 5. C

6. A 7. C 8. D

Make complete sentences based on the given words.

1. Jonny likes playing the drum in his room whereas Kenny enjoys doing gym in the fitness center at weekends.

2. Driving in a city is much more stressful than driving in the countryside.

3. People in the countryside seem to have to work harder than people in cities.

4. The clothing of the Muong women is more diversified than that of men.

5. The Muong is the fourth largest ethnic minority group in Vietnam after the Viet, the Tay and the Thai.

Đề thi tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 số 8

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề thi Giữa Học kì 1

Năm học 2022 – 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8

Thời gian làm bài: 60 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 8)

I. Pronunciation: (1p)

Choose the word which has a different sound in the part underlined. (0,5p)

  1. A. camel              B. buffalo              C. cattle                  D. paddy
  2. A. lived               B. populated            C. harvested           D. loaded

Choose the word which has a different stress pattern from the others. (0,5p)

  1. A. ancester              B. curious               C. heritage               D. tradition
  2. A. buffalo                B. recognise            C. convenient           D. cultural

Choose A, B, C, D for each gap in the following sentences. (2ps)

5. My mother enjoys_________ traditional food for our family, especially at Tet holiday.

A. cook

B. to cook

C. cooking

D. cooked

6. My father sometimes goes ____________ in the forests. He’d like to find some more food for our family.

A. hunt

B. hunting

C. to hunt

D. hunted

7. Look! Some children are ____________the buffaloes.

A. picking

B. herding

C. driving

D. playing

8. The sky is _______here in the countryside because there are no buildings to block the view.

A. tidy

B. close

C. dense

D. vast

9. Is living in the city _________ than living in the country?

A. more convenient

B. as convenient

C. most convenient

D. so convenient

10

He is surprised __________that there are 54 ethnic groups in our country.

A. to understand

B. to study

C. to know

D. find

11. The Viet (or Kinh) have______ number of people, account for about 86% of the population.

A. large

B. the large

C. larger

D. the largest

12.________ ethnic group has a larger population, the Tay or the Ede?

A. What

B. Which

C. Why

D. Who

III. Give the correct form or tense of the words given to complete these sentences: (1pt)

  1. If you write more (care)…………………………….., you will make more mistakes.
  2. When I was a small child I fancied (fly)…………………………….. kites in the field.
  3. They (live)……………………………………….a nomadic life for six years
  4. Thien Nhan (win)………………………………..The Voice Kids 2014.
  5. Their teacher (sing)…………………………………..an English song now.

READING

I. Read the following passage and choose the correct answer for each gap. (2,5ps)

I go on the Internet every day, but I’ve never (1) __________ more than an hour at a time online. I’ve got laptop and also a smartphone, so I can (2)___________ the Internet anywhere. Today, for instance, I’ve been (3) ____________ three times.

Mainly I just (4) ____________ my friends. I read online magazines and I look (5) __________ information, too. I also compare prices of things, (6) ___________ I’ve never bought anything online because I don’t think it’s safe.

I’m not an Internet addict, but some of my friends (7) ___________. One friend of mine always looks (8) ___________ because he spends all night online. Although he’s got a lot of bad marks for the exams, he hasn’t (9) ___________ his habits.

In my experience, it’s very useful for people who use the Internet (10) ____________.

1. A. spend B. spending C. spent
2. A. have B. use C. play
3. A. online B. Internet C. computer
4. A. write B. email C. send
5. A. at B. in C. for
6. A. because B. but C. although
7. A. is B. were C. are
8. A. tired B. hard C. happily
9. A. change B. to change C. changed
10. A. sensible B. sensibly C. sensibleness

II. Read the text and answer the questions: (0,5p)

  1. Is the writer an Internet addict?

→……………………………………………………………………………….

  1. Why has he never bought anything online?

→……………………………………………………………………………….

WRITING: (3ps)

I. Complete each sentence so it means the same as the sentence above. (2ps)

  1. Cats cannot swim as well as dogs.

→ Dogs can swim………………………………………………………………………….

  1. Minh really loves to hang out with friends.

→ Minh really enjoys……………………………………………………………………..

  1. Playing beach games is very interesting.

→ It is…………………………………………………………………………………………..

  1. He uses all his free time to look after his garden.

→ He spends………………………………………………………………………………….

II. Write questions for the underlined parts of the following sentences. (1p)

1. The Hani people live in Lai Chau and Lao Cai.

→…………………………………………………………………………………………………..

2. The Hoa ethnic group has the most colourful clothing.

→……………………………………………………………………………………………………

I. LISTENING: Listen and complete the passage. (1p) – Skills 2(P.23)

I live in a mountain village. My parents often tell me stories about their life in the past. It’s not much like the village I can see nowadays.

Some villagers now live in brick houses instead of earthen ones. Our houses are better equipped with electric fans and TVs. Thanks to the TV, we now know more about life outside our village. We don’t use oil lamps anymore. We have electric lights which are much brighter. More villagers are using motorcycles for transport instead of riding a horse or walking. We – village children – no longer have to walk a long way and cross a stream to get to school, which is dangerous in the rainy season. Now there’s a new school nearby. We also have more visitors from the city. They come to experience our way of life.

Đáp án tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 số 8

LANGUAGE FOCUS: (3ps)

I. Pronunciation: (1p)

Choose the word which has a different sound in the part underlined. (0,5p)

  1. A. camel               B. buffalo            C. cattle            D. paddy
  2. A. lived                 B. populated          C. harvested            D. loaded

Choose the word which has a different stress pattern from the others. (0,5p)

  1. A. ancester             B. curious              C. heritage              D. tradition
  2. A. buffalo               B. recognise           C. convenient         D. cultural

Choose A, B, C, D for each gap in the following sentences. (2ps)

5. My mother enjoys_________ traditional food for our family, especially at Tet holiday.

A. cook                B. to cook                 C. cooking             D. cooked

6. My father sometimes goes ____________ in the forests. He’d like to find some more food for our family.

A. hunt                 B. hunting               C. to hunt                D. hunted

7. Look! Some children are ____________the buffaloes.

A. picking             B. herding                C. driving                D. playing

8. The sky is _______here in the countryside because there are no buildings to block the view.

A. tidy                   B. close                    C. dense                   D. vast

9. Is living in the city _________ than living in the country?

A. more convenient               B. as convenient           C. most convenient           D. so convenient

10. He is surprised __________that there are 54 ethnic groups in our country.

A. to understand                      B. to study                    C. to know                        D. find

11. The Viet (or Kinh) have______ number of people, account for about 86% of the population.

A. large               B. the large             C. larger              D. the largest

12. ________ ethnic group has a larger population, the Tay or the Ede?

A. What               B. Which               C. Why               D. Who

II. READING: (3ps)

Read the following passage and choose the correct answer for each gap. (2,5ps)

I go on the Internet every day, but I’ve never (1) __________ more than an hour at a time online. I’ve got laptop and also a smartphone, so I can (2)___________ the Internet anywhere. Today, for instance, I’ve been (3) ____________ three times.

Mainly I just (4) ____________ my friends. I read online magazines and I look (5) __________ information, too. I also compare prices of things, (6) ___________ I’ve never bought anything online because I don’t think it’s safe.

I’m not an Internet addict, but some of my friends (7) ___________. One friend of mine always looks (8) ___________ because he spends all night online. Although he’s got a lot of bad marks for the exams, he hasn’t (9) ___________ his habits.

In my experience, it’s very useful for people who use the Internet (10) ____________.

1. A. spend B. spending C. spent
2. A. have B. use C. play
3. A. online B. Internet C. computer
4. A. write B. email C. send
5. A. at B. in C. for
6. A. because B. but C. although
7. A. is B. were C. are
8. A. tired B. hard C. happily
9. A. change B. to change C. changed
10. A. sensible B. sensibly C. sensibleness

Read the text and answer the questions: (0,5p)

  1. Is the writer an Internet addict?

→ No, he isn’t.

  1. Why has he never bought anything online?

→ Because he doesn’t think it’s safe.

III. WRITING: (3ps)

I. Complete each sentence so it means the same as the sentence above. (2ps)

  1. Cats cannot swim as well as dogs.

→ Dogs can swim better than cats.

  1. Minh really loves to hang out with friends.

→ Minh really enjoys hanging out with friends.

  1. Playing beach games is very interesting.

→ It is very interesting to play beach games.

  1. He uses all his free time to look after his garden.

→ He spends all his free time looking after his garden.

II. Write questions for the underlined parts of the following sentences. (1p)

1. The Hani people live in Lai Chau and Lao Cai.

→ Where do the Hani people live?

2. The Hoa ethnic group has the most colourful clothing.

→ Which ethnic group has the most colourful clothing

Đề thi tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 số 9

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề thi Giữa Học kì 1

Năm học 2022 – 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8

Thời gian làm bài: 60 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 9)

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently.

1. A. pan B. match C. lamp D. save
2. A. safety B.electricity C.myself D.anything
3. A. tiger B.fire C.stripe D.prince
4. A. door B.foolish C.choose D.soon
5. A. chore B.school C.kitchen D.choose

II. Choose the best option marked A, B, C or D to complete each sentence.

1. I’ll see you _______- Wednesday.

A. on

B.in

C.at

D. between

2. Ba does the homework ________, nobody helps him.

A. hisself

B. myself

C. himself

D. herself

3. The sun ______- in the east and sets in the west.

A. rise

B. rises

C. rising

D. rose

4. Nga’s grandmother used _______- in Hue when she was young.

A. live

B. to live

C. living

D. lives

5. “Why is Nam absent today ?” – “ __________- he was sick.”

A. So

B. But

C. And

D. Because

6. Miss Jackson said you _______- work harder on your Spanish pronunciation.

A. should

B. ought

C. have to

D. will

7. I _______- to school by bus last year.

A. will go

B. go

C. went

D. am going

8. She isn’t _______- to be in my class.

A. enough age

B. enough old

C. age enough

D. old enough

III. Read the passage carefully then decide whether the following statements are true (T) or false (F).

Peter had a letter from his sister yesterday. She lives in Nigeria. In her letter, she said that she was coming to England next month. If she comes, she will get a surprise. Peter is now living in a beautiful new house in the country. The house was completed five months ago. In his letter, he said that, he wanted her to stay with his family. The house has many large rooms and there is a lovely garden. It is a modern house. So it looks strange to some people. It must be the only modern house in the district.

  1. Peter lives in Nigeria.
  2. His sister’s coming to England next month.
  3. Peter’s new house is in the city.
  4. The house has many large rooms and there is a lovely garde

IV. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. 

  1. Minh should study harder for his exam.

→ Minh ought ………………………………

  1. My sister felt sick yesterday, so she stayed at home.

→ Because …………………………………

  1. She is very young, she can’t drive a car.

→ She isn’t ……………………………………

V. Rearrange the jumbled words to make meaningful sentences.

  1. here/ between/ came /8a.m. and 9a.m. / they

→………………………………….

  1. different/ language learners/ ways/ learn/ words/ in.

→………………………………

Đáp án tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 số 9

I. 1 – D; 2 – C; 3 – D; 4 – A; 5 – B.

II. 1 – A; 2 – C; 3 – B; 4 – B; 5 – D; 6 – A; 7 – C; 8 – D.

III. 1 – F; 2 – T; 3 – F; 4 – T.

IV.

1 – Minh ought to study harder for his exam.

2 – Because my sister felt sick yesterday, she stayed at home.

3 – She isn’t old enough to drive a car.

V.

1 – They came here between 8 a.m. and 9 a.m.

2 – Language learners learn words in different ways

Đề thi tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 số 10

Phòng Giáo dục và Đào tạo …..

Đề thi Giữa Học kì 1

Năm học 2022 – 2023

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8

Thời gian làm bài: 60 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 10)

I. Choose the word that has the underlined parts pronounced differently from the others.

1. match B. chore C. school D. choice
2. wanted B. washed C. danced D. played
3. beds B. dogs C. porters D. books
4. pictures B. watches C. buses D. brushes
5. looked B. washed C. walked D. needed

II. Choose the correct word to complete the sentence.

6. You must________the lesson carefully before your test.

  1. learn
  2. to learn
  3. learning
  4. learns

7. Hoa is old enough ________a car.

  1. drive
  2. drove
  3. to drive
  4. driving

8. We mustn’t let children________in the kitchen.

  1. to play
  2. play
  3. played
  4. plays

9. Mai ________to visit me next week.

  1. is going
  2. going to
  3. is going to
  4. are going to

10. Bell and Watson ________the telephone in 1877.

  1. introduce
  2. introduces
  3. introduced
  4. to introduce

11. Bao spends his free time doing volunteer work at a local ________

  1. orphanage
  2. volunteer
  3. hospital
  4. school

12. ________is your new English teacher like? – She’s very kind.

  1. How
  2. Who
  3. What
  4. Which

13. I like Nam’s sense of humor. His jokes always make us laugh ________.

  1. happy
  2. unhappy
  3. happily
  4. unhappily

14. Children ________play with matches. It only takes one match to cause a fire.

  1. shouldn’t
  2. mustn’t
  3. don’t have to
  4. don’t

15. – Hoa: I can’t reach that apple. – Lan: Don’t worry. I ________you.

  1. help
  2. will help
  3. am going to help
  4. helped

16. I think our English is good. ________ join our English Speaking Club.

  1. Why don’t we
  2. Shall we
  3. Let’s
  4. Can we

17. Putting a knife ________an electrical socket is dangerous.

  1. to
  2. into
  3. at
  4. in

18. ________ does Miss Hoa want to be a teacher? -Because she loves children.

  1. What
  2. Who
  3. What
  4. Why

19. Who repaired the bicycle for you? – Nobody. I repaired it________

  1. itself
  2. myself
  3. yourself
  4. himself

20. I and Thu can look after ________.

  1. herself
  2. myself
  3. ourselves
  4. themselves

III. Put the verbs in the right tense or form.

  1. We usually (go) ………………………… to the library three times a week.
  2. Nga and Hoa (see) ………………………… a movie tonight.
  3. Sue can (speak) ………………………… Vietnamese very well.
  4. I often (go) ………………………… to school six days a week.
  5. Last week, I (write) ………………………… a letter to him.
  6. She isn’t old enough (play) ………………………… soccer in team.
  7. We all enjoy (read) ………………………… books in our free time.
  8. She (do) ………………………… her homework at the moment.

IV. Choose the correct option (A, B, C or D) that best fits each space in the following passage.

A customer telephoned the Thanh Cong Delivery Service (1) ________ June 16th just after midday. The customer’s (2) ________ was Mr. Nam, (3) ________ he wanted to (4) ________ to Mrs. Van. Mrs. Van was at a (5) ________ and could not come to the phone. So Mr. Toan (6) ________ a message. Mr. Nam called (7) ________ his stationery order. He said Mrs. Van could reach him (8) ________ 8634082.

  1. A. at B. from C. on D. in
  2. A. address B. name C. phone D. friend
  3. A. and B. but C. so D. when
  4. A. call B. tell C. say D. speak
  5. A. family B. office C. meeting D. moment
  6. A. gave B. took C. left D. sent
  7. A. for B. to C. about D. in
  8. A. with B. in C. by D. at

V. Rewrite the sentences as directed in parentheses .

  1. They plan to collect used paper and send them for recycling. (Use ‘be going to’)

They are __________________________________

  1. He is short. He can’t stick the picture above the window.(Combine sentences using “enough”)

He __________________________________

  1. His hair is short and black.

He has __________________________________

  1. Mary is too young to get married. (Using “enough”)

Mary is not __________________________________

  1. We intend to meet her at the airport tonight. (Use ‘be going to’)

We are __________________________________

Đáp án tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 số 10

I. 1. C; 2. A; 3. D; 4. A; 5. D

II.

6. A 7. C 8. B 9. C 10. C 11. A 12. C 13. C
14. A 15. B 16. C 17. B 18. D 19. B 20. C

III.

  1. Go; 22. is going to see; 23. speak; 24. go.
  2. wrote; 26. to play; 27. reading; 28. is doing

IV.

1. C 2. B 3. A 4. D 5. C 6. B 7. C 8. D

V.

  1. They are going to collect used paper and send them for recycling.
  2. He is not tall enough to stick the picture above the window.
  3. He has short black hair.
  4. Mary is not old enough to get married.
  5. We are going to meet her at the airport tonight

Tải bộ đề thi tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1

[su_button url=”https://docs.google.com/document/d/19k6NTcKCgZAH-vxUPXz94HthyYRxAqvZU5KnZAtGu9s/edit?usp=sharing” target=”blank” background=”#a0e54e” color=”#ffffff” size=”6″]TẢI NGAY BỘ DỀ THI GIỮA KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH LỚP 8[/su_button]

Xem thêm:

Toàn bộ 10 bộ đề trên chính là tổng hợp các kiến thức mà các bạn học sinh cần phải ôn tập cho bài kiếm tra giữa kì 1 môn tiếng anh sắp tới. Mong rằng những đề bên trên, sẽ góp phần hỗ trợ các bạn trong quá trình ôn tập cũng như là đạt điểm cao trong bài kiểm tra sắp tới!

Facebook
Pinterest

Bài viết liên quan

JD VỊ TRÍ GIÁO VIÊN TIỂU HỌC

Mô tả công việc: Chủ nhiệm lớp, xây dựng bài giảng, kế hoạch giảng dạy theo đúng chuẩn mực giáo dục nhằm phát triển khả

Đăng ký tư vấn