BAMBOO SCHOOL

Hệ thống trường Hội nhập quốc tế

Bamboo School là Hệ thống trường Hội nhập Quốc tế, Bamboo School góp phần tạo nên những thế hệ công dân toàn cầu, biết trân trọng những giá trị truyền thống, được phát triển toàn diện về thể chất, tâm hồn và trí tuệ.

Tổng hợp 10 đề thi tiếng Anh lớp 6 giữa học kì 1 2022-2023 có đáp án

Tổng hợp 10 đề thi tiếng Anh lớp 6 giữa học kì 1 2022-2023 có đáp án

Vậy là một mùa thi nữa lại bắt đầu, lần này Bamboo School đã chuẩn bị cho các bạn học sinh lớp 6 tất tần tật về những bộ đề tiếng Anh để hỗ trợ các bạn trong hoạt động ôn luyện sắp tới. Dưới đây là 10 bộ đề thi tiếng Anh lớp 6 giữa học kì 1 năm học 2022 – 2023 (bao gồm đáp án) được tổng hợp một cách chi tiết và bám sát theo đề thi chính thức cho chương trình Trung học Cơ sở. Hy vọng với những bộ đề này, các bạn học sinh sẽ có thể nâng cao trình độ của mình trong quá trình ôn tập và đạt được kết quả thi thật tốt!

Đề thi tiếng Anh lớp 6 giữa học kì 1 số 1

Đề thi tiếng Anh 6 giữa Học kì 1

Thời gian làm bài: 45 phút

Put the verbs in brackets into the correct form

1. Linda (walk)___________ to school every morning.

2. Quan and Lan (learn) _____________ how to use the lawnmower in the garden at the moment.

3. My sister (go) ______________to the supermarket to buy some sugar.

4. Sometimes I (feel) _________________________ really lazy to do anything.

5. Phong and I now (study) _________________________ English in my room.

Read the passage and write True or False.

My name is Nam. There are five people in my family: my father, my mother, my brother, my sister and me. My father is 40 years old. He is a doctor. My mother is 35. She is a teacher. My brother is 16. He is a student. My sister is a student. She is 15 years old. I’m a student too.

1. His father is a teacher.

2. His mother is thirty-five years old.

3. There are four people in his family.

4. His brother is fifteen years old.

5. Nam is a student.

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. I sometimes ________ to the cinema.

A. go

B. goes

C. going

D. to go

2. John ________much better now.

A. feel

B. feels

C. feeling

D. is feeling

3. I ________football every weekend.

A. study

B. have

C. play

D. do

4. She ________English at the moment.

A. study

B. is studying

C. studies

D. studying

5. She is ________hard for her A levels.

A. having

B. playing

C. studying

D. doing

Đáp án tiếng Anh lớp 6 giữa học kì 1 số 1

Put the verbs in brackets into the correct form

1. Linda (walk)_____Walks______ to school every morning.

2. Quan and Lan (learn) ________Are learning_____ how to use the lawnmower in the garden at the moment.

3. My sister (go) ________Goes______to the supermarket to buy some sugar.

4. Sometimes I (feel) ________feel_____ really lazy to do anything.

5. Phong and I now (study) __________are studying______ English in my room.

Read the passage and write True or False.

1 – False; 2 – True; 3 – False; 4 – False; 5 – True.

Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. A 2. B 3. C 4. B 5.C

Đề thi tiếng Anh lớp 6 giữa học kì 1 số 2

Đề thi tiếng Anh 6 giữa Học kì 1

Thời gian làm bài: 45 phút

I. Choose the odd one out

1. A. sofa B. chair C. kitchen D. desk

2. A. town house B. villa C. apartment D. school

3. A. funny B. thin C. kind D. lazy

4. A. Literature B. Math C. Draw D. English

5. A. teacher B. mother C. father D. brother

II. Choose the correct answer. 

1. In my house, the table is ___________ the sofa and the TV

A. between

B. in

C. next to

D. under

2. Ngoc always helps friends. She is a __________ girl.

A. funny

B. talkative

C. helpful

D. shy

3. My best friend is very ______. She is always nervous and uncomfortable with other people.

A. kind

B. shy

C. funny

D. lovely

4. My brother _____________ to school every day.

A. walks

B. walk

C. waking

D. is walking

5. She has short black______ and big brown eyes

A. mouth

B. hand

C. hair

D. head

III. Read the passage and write True or False.

Hogwarts is a very special school: it is a school for young witches and wizards. It is located near a lake in Scotland, but its students come from Scotland, England, Ireland and Wales. School begins on September 1, and students all get on a special train in London to go to school together. Hogwarts is a boarding school, so students have classes and live at the school. They have to wear robes as their uniform. Each student has an owl for a pet. The owls also carry letters from families. All students play a sport called the quidditch, a kind of flying soccer. Players try to hit the ball with a stick while mounting their flying brooms.

1. Hogwarts is a boarding school.

2. Students go to school by bus.

3. Student wear skirts as uniform.

4. Their pet can carry letters.

5. They play football at school.

Đáp án tiếng Anh lớp 6 giữa học kì 1 số 2

I. Choose the odd one out

1 – C; 2 – D; 3 – B; 4 – C; 5 – A.

II. Choose the correct answer.

1 – A; 2 – C; 3 – B; 4 – A; 5 – C.

III. Read the passage and write True or False.

1 – True; 2 – False; 3 – False; 4 – True; 5 – False.

Đề thi tiếng Anh lớp 6 giữa học kì 1 số 3

Đề thi tiếng Anh 6 giữa Học kì 1

Thời gian làm bài: 45 phút

I. Choose the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. kind B. confident C. nice 3. like
2. A. request B. project C. neck D. exciting
3. A. foot B. book C. food D. look
4. A. finger B. leg C. neck D. elbow

II. Choose the best answer:

1. It’s cold. The students……………warm clothes.

A. wear

B. wears

C. wearing

D. are wearing

2. My friends always do their homework. They’re……………

A. lazy

B. curious

C. hardworking

D. talkative

3. “What would you like to drink now?”-“……………”

A. No, thank you

B. Yes, please

C. I like to do nothing

D. Orange juice, please

4. They are …………… because they do morning exercises every day.

A. fine

B. well

C. healthy

D. healthful

5. Hung often……………his bike to visit his hometown.

A. drives

B. flies

C. rides

D. goes

6. “What are you doing this afternoon?” – “I don’t know, but I’d like to…. swimming.”

A. have

B. do

C. play

D. go

7. Where is the cat? It’s ……..the table and the bookshelf.

A. on

B. behind

C. between

D. under

III. Give the right form of the verbs in brackets:

1. Where’s Tuan? He (do)………….……………………judo in Room 2A now.

2. Mai (take)……………………. …………………………a test next Monday.

3. I usually (skip)…………………………..ropes with my classmates at break time.

4. They (not go)………………………………..to school on Sundays.

IV. Fill in each blank with one suitable from the box to complete the passage

tidying – untidy – bag – on – are – near

Trung’s bedroom is big but messy. There (1)………………..clothes on the floor. There is a big desk (2)…………………the window and there are dirty bowls and chopsticks (3) ……………..……it. He usually puts his school (4) …………………under the desk. His bed is next to the desk and it is also (5)……………………. There is a cap, some CDs and some books on the bed. Trung’s mum is not happy with this, and now Trung is tidying up his room.

V. Read the text and write True (T) or False (F):

Hi. I am Lan. I would like to tell you about my new school. It is in a quiet place not far from the city center. It has three buildings and a large yard. This year there are 26 classes with more than 1.000 students in my school. Most students are hard-working and serious. The school has about 40 teachers. They are all helpful and friendly. My school has different clubs: Dance, English, Arts, Football and Basketball. I like English, so I joined the English club. I love my school because it is a good school.

1. Lan’s new school is in a noisy place near the city center.

2. Lan’s school has three buildings and twenty classes.

3. The teachers are helpful and friendly

4. There are five clubs in Lan’s new school.

5. Lan doesn’t like English.

VI. Rearrange the words to make a meaningful sentence:

1. can/ turn on/ the/ please/ lights/ you/?

__________________________________________________________

2. you/ would/ have/ a picnic/ to/ like/ next Sunday/?

__________________________________________________________

Đáp án tiếng Anh lớp 6 giữa học kì 1 số 3

I. Choose the word which has a different sound in the part underlined.

1 – B; 2 – D; 3 – C; 4 – A.

II. Choose the best answer:

1 – D; 2 – C; 3 – D; 4 – C; 5 – C; 6 – D; 7 – C.

III. Give the right form of the verbs in brackets:

1 – is doing; 2 – is taking; 3 – skip; 4 – don’t go.

IV. Fill in each blank with one suitable from the box to complete the passage

1 – are; 2 – near; 3 – on; 4 – bag; 5 – untidy.

V. Read the text and write True (T) or False (F):

1. F

2. F

3. T

4. T

5. F

VI. Rearrange the words to make a meaningful sentence:

1. Can you please turn on the lights?

2. Would you like to have a picnic next Sunday?

Đề thi tiếng Anh lớp 6 giữa học kì 1 số 4

Đề thi tiếng Anh 6 giữa Học kì 1

Thời gian làm bài: 45 phút

I. LANGUAGE FOCUS (2,5 ps)

Choose the word with a different way of pronunciation in the underlined part.

1. A. vases B. dishes C. tables
2.  A. books B. keys C. pots
3. A. study B. uniform C. Monday

Choose the best option to complete each sentence. Circle A, B or C.

1. There ___________ two pictures and a clock on the wall.

  1. is
  2. are
  3. be

2. He _____________ his grandparents next weekend?

  1. is visiting
  2. visit
  3. Is he visiting

3. We always cook meals in the ___________.

  1. kitchen
  2. bedroom
  3. living room

4. In Mi’s house the tea table is in the middle of the living room. In my house, it is ___________ the sofa and the armchair.

  1. between
  2. in
  3. next to

5. Ngoc talks a lot. She is a __________ girl.

  1. funny
  2. talkative
  3. cheerful

6. My best friend is very ______. She cares about other people.

  1. kind
  2. shy
  3. funny

7. My father _____________ to work by bus every day.

  1. goes
  2. go
  3. going

II. WRITING (2,5 ps)

Rearrange the sentences. You can not change the words.

Example: 0. There/ library/ many/ the/ books/ are/ in/.

=> There are many books in the library.

  1. They/ are/ on/ playground/ playing/ the/ games/ . / .

_________________________________________________________

  1. The/ are/ now/ students/ playing/ .

_________________________________________________________

  1. Does/ drive/ your/ you/ mother/ to school/ ?

_________________________________________________________

  1. What/ you/ are/ at/ looking/ ?

_________________________________________________________

  1. I/ Tuesdays/ on/ English/ study

_________________________________________________________

III. READING (2,5 ps)

Read the passage written by Mai. Decide whether the sentences are true (T) or false (F). Circle T or F.

I have many good classmates, but my best friends are Vy and Thảo. Vy sits next to me, and Thảo sits in front of us. Both of them are very smart and creative. Vy is good at English, and Thảo is best at maths. They help me a lot with my study. During break time, we often play many games together. Our favorite is hide and seek. Thảo and I like science, so we join the school’s science club. Vy likes dancing, so she is in the dance club. Vy often performs in front of the whole school at the beginning of each month, and we love watching her. I think I’m very lucky to have two best friends!

1. Mai is mainly talking about her school activities. T F
2. Mai, Vy and Thảo sit at the same table. T F
3. They don’t have any favorite game. T F
4. Mai’s friends help her to study. T F
5. Vy is not in the same club as Mai and Thảo. T F

IV. LISTENING (2,5 ps)

Listen to a girl talking about a person. Circle the best answer A, B or C.

1. Who is the author talking about?
A. Her friends B. Her neighbor C. Her best friend
2. Which of these sentences describes Mai?
A. Mai is short with long straight hair and a round face.
B. Mai is tall with short straight hair and a long face.
C. Mai is tall with long straight hair and a round face.
3. Which clothing does Mai like wearing?
A. T-shirts and skirts B. T-shirts and jeans C. Skirts and dresses
4. Which of the signs is Mai’s sign?
A. Virgo B. Libra C. Pisces
5. Why does the author like Mai?
A. Because she’s interesting. B. Because she’s friendly. C. Because she’s talkative.

Đáp án tiếng Anh lớp 6 giữa học kì 1 số 4

I. Language focus.

1. Pronunciation

1- C. Tables 2- B. Keys 3- B. uniform

2. Vocabulary and grammar

4- B. Are 5- C. Is he visiting 6- A. kitchen

7- A. between 8- B. Talkative 9- A. kind 10- A. goes

II. Writing

1- They are playing games on the playground.

2- The students are playing now.

3- Does your mother drive you to school?

4- What are you looking at?

5- I study English on Tuesday.

III. Reading

1 – F 2 – F 3 – F 4 – T 5 – T

IV. Listening

1 – C 2 – C 3 – B 4 – B 5 – A

Đề thi tiếng Anh lớp 6 giữa học kì 1 số 5

Đề thi tiếng Anh 6 giữa Học kì 1

Thời gian làm bài: 45 phút

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. pastime B. winter C. ice D. bike
2. A. sandwich B. chair C. school D. chicken
3. A. lamp B. play C. stay D. crazy
4. A. couches B. boxes C. houses D. tables

II. Choose the correct answer A, B, C, or D to finish the sentences.

5. – “_________________class are you in?” – “Class 6B.”

A. Which

B. Where

C. When

D. Whose

6. In many schools in Vietnam students have to wear a _________________. .

A. clothing

B. suit

C. uniform

D. coat

7. My father likes _________________ up early and watering the flowers in our garden.

A. going

B. staying

C. getting

D. get

8. What do you usually_________________ for breakfast?

A. to have

B. have

C. having

D. has

9. My friend, Nga is very hard-working. She _______most of her time studying.

A. to spend

B. spends

C. spending

D. spent

10. This Saturday we_________________to the Art Museum.

A. go

B. is going

C. are going

D. went

III. Put the verbs in brackets in the present simple tense or present continuous tense.

11. Phong often (play) _____________football on the weekend.

12. We (visit) _____________our grandparents this weekend.

13. They (not go) _____________to work on Saturdays and Sundays.

14. Mr. Ninh (not work) _____________in the office every Friday afternoon.

15. Mary (have) _____________short hair?

IV. Underline the correct answer to complete sentences

16. What (is there/there is) opposite your house?

17. Our store is (next/next to) the photocopy store.

18. The police station is between the drugstore (or/and) the bookstore.

19. Is her school (in front of/ of front in) the park.

20. There (is/are) a restaurant and two hotels on our street

V. Choose the letter A, B, C, or D that needs correcting

21. She get up at 6:30 every day.

A. She

B. get up

C. at 6:30

D. every day

22. She plays sports in afternoon.

A. She

B. plays

C. sports

D. in afternoon

23. Every evening, she do her homework.

A. Every evening

B. she

C. do her

D. homework

24. There are trees and flowers on the park.

A. are

B. trees

C. flowers

D. on

25. What color are her hair? It is red.

A. What

B. are

C. is

D. red

VI. Read the following passage, then choose the correct answer A, B, C or D.

Jack is my best friend. He is a teacher. He’s teaching in a school in London. Every morning he gets up at about 7 o’clock, has breakfast and a cup of coffee. Then he leaves for work. The school is far from his home, so he can’t walk there. He must go by bus. He has lunch at a restaurant nearby. In the afternoon he works until 5 or 5:30 and then he goes home. He doesn’t work on Saturdays or Sundays. He goes to the cinema or theatre. He is married and he has a son. He loves his family. They are very happy.

26. What’s Jack’s job?

A. a student

B. a teacher

C. a writer

D. a doctor

27. What does “leave for” means?

A. run to

B. swim to

C. fly to

D. go to

28. What’s his favorite drink?

A. milk

B. tea

C. coffee

D. lemonade

29. According to the passage, which of the following statements is not true ?

A. He doesn’t have lunch at home.

C. He doesn’t have any son.

B. He works in a school.

D. He goes to work by bus.

VII. Make sentences using the words and phrases given.

30. Mai and Lan / my / new / friends.

=> …………………………………………………………………………………………………………………………

31. They / 11 years old / and / they / be / class / 6A.

=> ………………………………………………………………………………………………………………………….

32. They / live / Hai Ba Trung Street.

=> ………………………………………………………………………………………………………………………..

VIII. Use the words given and other words, complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence. Do not change the word given. (Use 2-5 words in total).

33. The lamp is behind the computer. of

=> The computer………………………………………………………………..the lamp.

34. There is an air conditioner and a ceiling fan in our living room. has

=> Our living room…………………………………………………………………ceiling fan.

35. My favourite room in the house is the living room. best

=> I like ……………………………………………………………………………… in the house.

Đáp án tiếng Anh lớp 6 giữa học kì 1 số 5

1 – B; 2 – C; 3 – A; 4 – D.

5 – A; 6 – C; 7 – C; 8 – B; 9 – B; 10 – C.

11. plays; 12. are living; 13. don’t go.

14. doesn’t work; 15. Does … have.

16. is there; 17. next to; 18. and; 19. in front of; 20. is.

21 – B; 22 – D; 23 – C; 24 – D; 25 – C.

26 – B; 27 – D; 28 – C; 29 – C.

30. Mai and Lan are my new friends.

31. They are 11 years old and they are in class 6A.

32. They live on Hai Ba Trung Street.

33. The computer is in front of the lamp.

34. Our living room has an air conditioner and ceiling fan.

35. I like the living room best in the house.

Đề thi tiếng Anh lớp 6 giữa học kì 1 số 6

Đề thi tiếng Anh 6 giữa Học kì 1

Thời gian làm bài: 45 phút

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. hot B. wardrobe  C. poem  D. rosy
2. A. houses  B. toothbrushes  C. stores  D. glasses
3. A. oven  B. brother  C. stove  D. roses

II. Find the word which the stress pattern pronounced differently from others.

4. A. teacher  B. student  C. lecture  D. engineer
5. A. diploma B. folder  C. backpack D. sharpener

III. Complete the sentences with the present simple or present continuous form.

  1. We (visit) ………………. our grandparents now.
  2. They (not go) ………………. to work on Saturdays and Sundays.
  3. Mr. Ninh (not work) ………………in the office at the moment.
  4. ………………. Mary (have) …………….. short hair?
  5. I (meet) ………………. my uncle and aunt every day.

IV. Choose the best option (A, B, c or D) to complete these sentences.

11. John ………………. in a house in the countryside.

  1. live
  2. lives
  3. living
  4. to live

12. We might ………….. smart phones surfed the Internet.

A. have

B. having

C. to have

D. had

13. Robot will help us do the housework such as cleaning the floor, ……….meals and soon.

A. cooking

B. to cook

C. go

D. going

14. If we ………………. waste paper, we will save a lot of trees.

A. repeat

B. recycle

C. review

D. remark

15. If we plant more trees in the school yard, the school will be a ………………. place.

A. darker

B. dirtier

C. greener

D. more polluted

16. ……………….your house have an attic? – ………………., it does.

A. Do/ Yes

B. Do/No

C. Does/Yes

D. Does/No

17. Where are you, Hai? – I’m downstairs. I ………………… to music.

A. listen

B. to listen

C. am listening

D. listening

18. My close friend is ready ………………. things with her classmates.

A. share

B. to share

C. shares

D. sharing

19. On Saturday, we ………………….to the Art Museum.

A. go

B. going

C. is going

D. are going

20. My best friend, Hanh,is ………………. She talks all the time.

A. talkative

B. kind

C. confident

D. creative

V. Read the email, choose the best answer A, B, c or D and write.

From: an@fastmail.com

To: nick@fastmail.com

Subject: My best friend

Hi Nick,

It’s great to hear from you. I want to tell you about my best friend.

My grandma is my best friend. She’s 68 years old. She lives with our family. She was a Maths teacher at a secondary school. She likes getting up early and watering the flowers in our garden, she usually helps me with my homework. In the evening, she tells me interesting stories. She also listens to me when I’m sad, which makes me love her the most.

I love my grandma very much. What about you? Who’s your best friend?

Please write to me soon.

Bye bye,

21. The e-mail is about ……………………………………

A. An’s best friend at school

B. An’s grandma

C. An’s math teacher

D. An’s mom

22. …………………………………… is his grandma’s hobby.

A. helping An do his homework

B. watering flowers

C. telling stories

D. listen to music

23. An usually listens to his grandma’s stories in the …………………………………

A. morning

B. afternoon

C. evening

D. at noon

24. An likes his grandma best because ……………………………………

A. she lives with his family.

B. she gets up early every morning,

C. she always listens to him when he’s sad.

D. she is a Maths teacher.

VI. Reorder the following words to make meaningful sentences.

25. a/ classroom/ map/ and/ has/ My/ a/ projector/.

…………………………………………………………………………………………………………………………

26. Sue/ going/ school/ is/ to/ by / tomorrow/ bus.

…………………………………………………………………………………………………………………………

27. The/ in/ bookshelf/ room/ is/ my/ next/ the/ to/ window.

…………………………………………………………………………………………………………………………

28. difficult/ friends are talking/ My/ about/ a/ exercise/ now.

…………………………………………………………………………………………………………………………

29. Lien/ house/ is/ live/ My/ and/ classmate/ near/ I/ her/ too.

…………………………………………………………………………………………………………………………

30. some/ are/ school/ front/ trees/ in/ my/./ There/ of/

………………………………………………………………………………………………………………………

Đáp án tiếng Anh lớp 6 giữa học kì 1 số 6

1 – A; 2 – C; 3 – B; 4 – D; 5 – A.

6 – are visiting; 7 – don’t go; 8 – isn’t working; 9 – Does – have; 10 – mee.

11 – B; 12 – A; 13 – A; 14 – B; 15 – C.

16 – C; 17 – C; 18 – B; 19 – A; 20 – A.

21 – B; 22 – B; 23 – C; 24 – C.

25. My classroom has a map and a projector.

26. Sue is going to school by bus tomorrow.

27. The window is next to the bookshelf in my room.

28. My friends are talking about a difficult exercise now.

29. My classmate is Lien and I live near her house too.

30. There are some trees in front of my school.

Đề thi tiếng Anh lớp 6 giữa học kì 1 số 7

Đề thi tiếng Anh 6 giữa Học kì 1

Thời gian làm bài: 45 phút

Chọn đáp án đúng trong số A , B, C , D để hoàn thành câu 

1. I ____________________ the Ngoc Son Temple tomorrow.

  1. is going to visit
  2. am visiting
  3. am going to visit
  4. visit

2. It’s usually cold in the ____________.

  1. winter
  2. spring
  3. summer
  4. fall

3. ____________ are you going to stay? _ In a hotel.

  1. What
  2. Where
  3. When
  4. How long

4. How often does Phong watch television?

  1. Twice a day
  2. For two days
  3. On Sundays
  4. A day twice

5. What are they doing now?

  1. They are going to watch a soccer match.
  2. They watch a soccer match.
  3. They are watching a soccer match.
  4. They watching a soccer match.

6. Does Thu usually go swimming ___________ the summer?

  1. on
  2. in
  3. for
  4. on

7. ____________ are they going to stay in Da Lat? _ For a week.

  1. How long
  2. What
  3. How often
  4. Where

8. My father sometimes ____________ to music.

  1. is going to listen
  2. is listening
  3. listens
  4. listen

9. Let ‘s _____________ to the movies.

  1. going
  2. go
  3. to go
  4. to going

Đọc kỹ đoạn văn sau đây và trả lời các câu hỏi

Mrs. Chi is working in the garden. She has a beautiful garden behind her house. There are a lot of flowers in the garden all year round. She usually puts flowers in the living room. She has many friends in Qui Nhon. Her friends are going to visit her family next week. Mrs. Chi often gives them a few flowers when they leave her house.

  1. What is Mrs Chi’s Garden like?

…………………………………………………………………………………….

  1. Are there always many flowers in her garden?

……………………………………………………………………………………

  1. Where does she usually put flowers?

…………………………………………………………………………………….

  1. When are her friends going to visit her family?

……………………………………………………………………………………

  1. What does she often give them when they leave her house?

……………………………………………………………………………..

Đặt câu hỏi cho từ gạch chân

  1. They are going to stay in Nha Trang for two days.

……………………………………………………………………………….

  1. Nam plays badminton twice a week.

………………………………………………………………………………….

  1. Thu is watching television now.

……………………………………………………………………………………

Dùng từ gợi ý viết thành câu hoàn chỉnh

  1. It / often warm / the spring.

……………………………………………………………………………

  1. What / you / go / do / tomorrow morning?

………………………………………………………………………………

  1. What about / stay / Hue / a week?

…………………………………………………………………………………

Đáp án tiếng Anh lớp 6 giữa học kì 1 số 7

Chọn đáp án đúng trong số A , B, C , D để hoàn thành câu

1 – C; 2 – A; 3 – B; 4 – A; 5 – C.

6 – B; 7 – A; 8 – C; 9 – B.

Đọc kỹ đoạn văn sau đây và trả lời các câu hỏi

1 – It is a beautiful garden.

2 – Yes, there are.

3 – She puts them in the living room.

4 – Next week.

5 – She gives them a few flowers.

Đặt câu hỏi cho từ gạch chân

1 – How long are they going to stay in Nha Trang?

2 – How often does Nam play badminton?

3 – What is Thu doing now?

Dùng từ gợi ý viết thành câu hoàn chỉnh

1 – It is often warm in the spring.

2 – What are you going to do tomorrow morning?

3 – What about staying in Hue for a week?

Đề thi tiếng Anh lớp 6 giữa học kì 1 số 8

Đề thi tiếng Anh 6 giữa Học kì 1

    Thời gian làm bài: 45 phút

Hãy chọn một đáp án đúng nhất

1. How many ……………………. are there?

  1. book
  2. books
  3. a book
  4. the book

2. They are in their ………….. room.

  1. living                     
  2. to live  
  3. live
  4. to live

3. Thu: What’s her name? – Lan: ……………………

  1. His name’s Hoa
  2. My name’s Hoa
  3. Your name’s Hoa
  4. Her name’s Hoa

4. He is ……………

  1. doctors          
  2. teachers
  3. an engineer
  4. students

5. Twenty – two + thirty-seven =  ………………………

  1. Fifty- six          
  2. Fifty-nine
  3. Fifty- seven
  4. Fifty- eight

6. A: Are they twelve ? – B:………….

  1. Yes, he is                      
  2. No, he isn’t
  3. No, they aren’t
  4. Yes, we are

7. I live…………. Can Tho city.

  1. on          
  2. in                    
  3. at          
  4. with

8. A: ………….  are you? – B: I’m fine, thanks.

  1. What          
  2. Where
  3. Who
  4. How

9. A: How old are you?   

  1. He’s eleven
  2. I’m fine
  3. I’m eleven years old
  4. She’s eleven years old

10. Miss Hoa: Goodmorning, class. – Children: …………………….

  1. Good afternoon, teacher                    
  2. Good evening, teacher
  3. Hi, teacher
  4. Good morning, teacher

Đọc đoạn văn .Sau đó trả lời câu hỏi

   My name’s Ba. I’m a student. This is my family. There are four people in my family: my father, my mother, my sister and me. My father is fifty years old. He’s a doctor. My mother is forty-six. She’s a nurse. My sister is a student.

Câu hỏi :

  1. What’s his name?

  …………………………………………………………………

  1. How old is his father?

…………………………………………………………………

  1. How old is his mother?

  …………………………………………………………………..

  1. What does she do?

  …………………………………………………………………….  

Chia động từ trong ngoặc vào hình thức đúng

  1. Mr. Tan and Miss Lien (be) ……………..teachers.
  2. I (live) ………………….. in Ha Noi.
  3. That (be) …………………….. my classroom.
  4. I (be) ……………….. a student.

Tìm lỗi sai và sửa.

  1. My school is in the city. They is big.
  2. We have English at Monday and Friday.
  3. My mother often get up at 6.00 o’clock in the morning.
  4. What does Mr. Minh travel to work?
  5. I’m hungry. I’d like some chicken and some rices.
  6. What are you going do on the weekend?
  7. The Nile River is the longer river in the world.
  8. We are burning too many coal, oil and gas.
  9. She cooks in the kitchen now .
  10. We have lots of beautiful beach.

Đáp án tiếng Anh lớp 6 giữa học kì 1 số 8

Hãy chọn một đáp án đúng nhất

1 – B; 2 – A; 3 – D; 4 – C; 5 – B;

6 – C; 7 – B; 8 – D; 9 – C; 10 – D;

Đọc đoạn văn .Sau đó trả lời câu hỏi

1 – His name is Ba.

2 – He is fifty years old.

3 – She is forty – six years old.

4 – She is a nurse.

Chia động từ trong ngoặc vào hình thức đúng

1 – are; 2 – live; 3 – is; 4 – am;

Tìm lỗi sai và sửa.

1 – They thành It;

2 – at thành on;

3 – get thành gets;

4 – What thành How;

5 – rices thành rice;

6 – do thành to do;

7 – longer thành longest;

8 – many thành much;

9 – cooks thành is cooking;

10 – beach thành beaches;

Đề thi tiếng Anh lớp 6 giữa học kì 1 số 9

Đề thi tiếng Anh 6 giữa Học kì 1

Thời gian làm bài: 45 phút

Choose the best answer.

1. Find the word which has a different sound in the part underlined.

A. trees

B. breads

C. bears

D. lips

2. My friends never do their homework. They’re……………

A. hardworking

B. curious

C. lazy

D. talkative

3. “What would you like to eat now?”-“ ……………”

A. No, thank you

B. Yes, please

C. I like to do nothing

D. Beef noodles, please

4. They …………… food because they are hungry.

A. don’t eat

B. drink

C. eat

D. don’t drink

5. Phong often……………on foot to visit his grandma.

A. drives

B. flies

C. goes

D. rides

6. “What are you doing this afternoon?” –“I don’t know, but I’d like to…..the football.”

A. have

B. do

C. go

D. play

7. Where is the pencil? It’s ……..the pencil and notebook.

A. on

B. behind

C. between

D. under

8. It’s rainy. The students……………raincoat.

A. wear

B. wears

C. wearing

D. are wearing

Give the right form of the verbs in brackets

1. Where’s Lan? She (do)………….…………………… aerobics in the gym now.

2. Linh (take)……………………………………………….an exam next Tuesday.

3. I usually (skip)…………………………..ropes with my classmates at break time.

4. They (not go)………………………………..to school at the weekends.

Fill in each blank with one suitable from the box to complete the passage.

tidying – untidy – bag – on – are – near

Trung’s bedroom is big but messy. There (1) ………………..clothes on the floor. There is a big desk (2) …………………the window and there are dirty bowls and chopsticks (3) ……………… it. He usually puts his school (4)…………………under the desk. His bed is next to the desk and it is also (5)……………………. There is a cap, some CDs and some books on the bed. Trung’s mum is not happy with this, and now Trung is tidying up his room.

Read the text and answer the question.

Hi. I am Lan. I would like to tell you about my new school. It is in a quiet place not far from the city center. It has three buildings and a large yard. This year there are 26 classes with more than 1.000 students in my school. Most students are hard-working and serious. The school has about 40 teachers. They are all helpful and friendly. My school has different clubs: Dance, English, Arts, Football and Basketball. I like English, so I joined the English club. I love my school because it is a good school.

1. Where is Lan’s school?

2. How many classes are there in her school?

3. How are the teachers in Lan’s school?

4. What subjects does Lan like?

5. Does Lan’s school have different clubs?

Đáp án tiếng Anh lớp 6 giữa học kì 1 số 9

Choose the best answer.

1 – D; 2 – C; 3 – D; 4 – C; 5 – C; 6 – D; 7 – C; 8 – D.

Give the right form of the verbs in brackets

1 – is doing; 2 – will take; 3 – skip; 4 – don’t go.

Fill in each blank with one suitable from the box to complete the passage.

1 – are; 2 – near; 3 – on; 4 – bag; 5 – untidy.

Read the text and answer the question.

1 – It is far from the city center.

2 – There are 26 classes.

3 – They are all helpful and friendly.

4 – She likes English.

5 – Yes, it does.

Đề thi tiếng Anh lớp 6 giữa học kì 1 số 10

Đề thi tiếng Anh 6 giữa Học kì 1

Thời gian làm bài: 45 phút

Find the word that has different sound from the others by circling A, B, C or D.

1. A. camp B. vocabulary C. villa D. band
2. A. arms B. ears C. eyes D. lips
3. A. kitchen B. choir C. children D. chair
4. A. oranges B. places C. faces D. lakes
5. A. study B. club C. uniform D. funny

Choose the correct answer to complete each sentence by circling A, B, C or D.

1. Which word is different from the others?

A. rubber

B. ruler

C. compass

D. bicycle

2. They are healthy. They do…………………every day.

A. football

B. physics

C. judo

D. breakfast

3. Look! They boys…………football in the schoolyard.

A. playing

B. is playing

C. are playing

D. play

4. My sister……………….TV every night.

A. watch

B. watches

C. watching

D. is watching

5. My friends want to study in a/an………………………. school because they want to learn English with English speaking teachers there.

A. national

B. international

C. creative

D. boarding

6. Are there three………………in the living room?

A. lamp

B. lamps

C. a lamp

D.an lamp

7. The sink is next……. the fridge.

A.to

B. on

C. in

D. between

8. We live in the mountainous area and we live in a………………. house

A. villa

B. town

C. stilt

D. apartment

9. Mai and Lan……………… a picnic tomorrow.

A. have

B. has

C. having

D. are having

10. Odd one out:

A. sofa

B. attic

C. bathroom

D. kitchen

Put the verbs in the right forms.

  1. They (do) ___ their school project now.
  2. Listen! My students (play) _____the piano in the music room.
  3. My mother always (tell) _____me stories before I go to bed.
  4. It (not, rain) _____________________ at present.
  5. 5.My father (not, go) ______to work by car every day.
  6. Quynh (have) _______ Maths, English on Mondays?

Read the passage then answer the questions below.

Hi! I am Vinh. I come from Da Nang, Viet Nam. I like English and I go to English club everyday. My friends like English, too. It is very interesting to learn English. My English teacher is great and funny. She always makes our English lessons new and different. A lot of tourists come to Da Nang every year, so we have more chances to practice our English. This Saturday I am going to Han River with my parents to watch the international firework competition. I hope I am meeting many English people there.

1. Which subject does Vinh like?

…………………………………………………………………………………………………

2. Is it interesting to learn English?

…………………………………………………………………………………………………

3. Where is Vinh going to this Saturday?

…………………………………………………………………………………………………

Read the passage then choose the right answer to complete each blank.

Da Lat is nice. It’s cool all year round! There (1)……… a lot of things to see and lots of tourists, too. There are ten rooms in the Crazy House hotel. They are named (2)…………. different animals. There is a Kangaroo room, an Eagle room, and even an Ant room. I am staying in the Tiger room. It’s called the Tiger room (3)…………there is a big tiger on the wall.

The Tiger room is (4)………….the bathroom door and the window. The bed is under the window- but the window is a strange shape. I put my books (5)…….. the shelf. There is a lamp, a wardobe (6)………. a desk. There are clothes on the floor – it’s messy, just like my bedroom at home.

1. A. is  B. are  C. am  D. is not
2. A. after  B. at  C. on  D. in
3. A. but  B. and C. because D. with
4. A. next to B. between C. behind  D. under
5. A. on  B. in  C. after  D. with
6. A. call  B. and  C. with  D. near

Đáp án tiếng Anh lớp 6 giữa học kì 1 số 10

Find the word that has different sound from the others by circling A, B, C or D.

1 – C; 2 – D; 3 – B; 4 – D; 5 – C.

Choose the correct answer to complete each sentence by circling A, B, C or D.

1 – D; 2 – C; 3 – C; 4 – B; 5 – B.

6 – B; 7 – A; 8 – C; 9 – D; 10 – A.

Put the verbs in the right forms.

1 – are doing; 2 – are playing; 3 – tells.

4 – is not raining; 5 – doesn’t go; 6 – Does Quynh have.

Read the passage then answer the questions below.

1 – He likes English.

2 – Yes, it is.

3 – He is going to Han river with his parents.

Read the passage then choose the right answer to complete each blank.

1 – B; 2 – A; 3 – C; 4 – B; 5 – A; 6 – B.

Tải bộ đề thi tiếng Anh lớp 6 giữa học kì 1

TẢI NGAY BỘ ĐỀ THI GIỮA KÌ 1 MÔN TIẾNG ANH LỚP 6

Xem thêm:

Bên trên là tổng hợp 10 đề tiếng Anh kiểm tra giữa học kì học của khối lớp 6. Với bộ đề này, Bamboo School hy vọng các bạn có một kì thi thật thành công và sẽ có những buổi ôn tập hiệu quả đạt kết quả kiểm tra thật tốt!

ĐĂNG KÝ TƯ VẤN